RECYCLE


ALMINDELIG T-SHIRT TIL FEMININ SOMMERBLUSE

Refashion er en skøn ting. Jeg føler mig både meget miljørigtig og super heldig, når jeg lykkes med mit projekt. Det synes jeg, at jeg gjorde denne gang.
Forleden dag tog jeg en dyb indånding, slog døren op til min 15 år gammel teenage søns værelse, styrede lige henimod hans klædeskab og rev lågen op.

"Hvad for en af de her klæderstykker går du ikke med" spurgte jeg.

Så fik jeg en orange/rød, kedelig, stor og helt almindelig t-shirt. Cool, - den kan jeg bruge tænkte jeg. Så efter et par dages arbejde har jeg nu afsluttet projektet. Selv sønnike synes det er lidt vildt at hans t-shirt er blevet så anderledes at han slet ikke kunne kende den igen.
En helt almindelig t-shirt som er herre størrelse L ( Jeg er M så størrelsen skal fixes )


På en plastikpose i badeværelset dryssede jeg klorin over trøjen. For at få dråber i stedet for en stor plamage, holdt jeg to fingre over hullet på klorin bøtten så der kun kom lidt ud af gangen.


Så er trøjen klippet og syet som vist med de sorte streger. Ca 2-3 cm hele vejen rundt.
Jeg lagde den helt almindeligt op forneden.
I halsen syede jeg et sort bånd på retten og vendte det rundt som du kan se på billedet nedenunder.
Jeg ved godt at det ikke er den rigtig måde, at sy kantebånd på. Få der er rå kanter på indersiden. Men pyt. Jeg er den dovne skrædder. 
Fra oversize til bare normal


På gulvet i mit syværelse lå jo alt det tøj, som jeg havde revet ud af skabet for noget tid siden. De fleste bluser kunne faktisk fixes ved bare at ligge det lidt ind eller lidt op.

Det var så planen med en army-grøn striktrøje, som var meget for stor. Der skete bare det, at min datter på 17 år fik øje på den og ville have den. Men hvad kan du bytte med min pige, - sagde jeg til hende ?
Og så kom hun slæbende med en mærkelig STOR trøje, som var moderne for nogle år siden, hvor alle bluser skulle værehelt vildt store. Så her får du lige en DIY fra mig til dig. Gad vide hvem der opfandt de her flagrende gevanter ? Det giver jo ingen mening at gå rundt, med så meget stof flyvende efter sig. Og hvorfor falder jeg også for den slags trends, når det helt tydeligt, ser vildt dumt ud. 

Det er faktisk ret nemt, at sy den om. Du finder bare en t-shirt som passer dig og ligger den oven på trøjen. 
Klip det overskydende af og sy den sammen. Jeg fandt en grøn lynlås som jeg syede i, ned i foran. Og så var der ny bluse, nu i en mere slim udgave.....


STJERNESKULDRE


Så har den stået på oprydning i klædeskabet.
Det betyder, at jeg i søndags rev en bunke gammelt (og nyt tøj) ud af skabet. .

Nu skal tøjet så lige have en chance mere, inden det ryger i skraldespanden.
Mit første forsøg gik faktisk så godt, at jeg lige poster en tutorial du måske kan bruge. Det er i hvert tilfælde ikke sidste gang jeg laver den her ændring på en trøje... Cool og så elsker jeg at spare penge og at genbruge. Jeg føler mig så smart, når det lykkes :-)

                                            Det tog ca en time, så var der ny bluse....


Nå men, af med de gamle kante og så tegner du op, hvad der skal klippes af ærmet.
Brug det du har klippet af, til at måle noget nyt stof op. Jeg fandt en rest med stjerner. Synes det virker godt, med den kontrast det giver på den lyse bluse.
Sy det på og så på med de gamle ærmer. 
Jeg synes blusen var lidt for kort, så da jeg alligevel skulle sy en ny kant på i halsen, forlængede jeg også lige blusen med 5 cm i længden. Da jeg ikke havde stof i den rigtige farve, fandt jeg noget mærkere, der kunne vendes på vrangen og vupti, så funkede det.....

Næste projekt er allerede færdigt, men mere om det en anden dag. Der er jo nok at gå i gang med....

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PUSSENUSSE KJOLEN DER SÅ STJERNER


Nu er jeg ikke den pussenussede type. Jeg har haft en kjole/skjorte i flere år, som jeg aldrig er blevet helt glad for. Nu døde det romantiske udtryk så. Ja,- nogen vil måske kalde det mord, jeg kalder det befriende costumized, med personligt præg. Om ikke andet, så er der da ikke nogen andre der har sådan en......
Den blev både kortere og med mere fut i. Nu passer den perfekt til mine slidte cowboybukser....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SLAGT EN HVID T-SHIRT
Sidst jeg eksperimenterede med costumizing af en gammel t-shirt, tog jeg farve af med klorin.
Denne gang har jeg bogstaveligt talt "kastet" mig ud i, med mild hånd at drysse maling ud over min gamle trist t-shirt.

En flaske lidt for gammel og klumpet stofmaling, fik lidt vand og en rystetur. Den klumpede masse hældte jeg op i en plastikkop. Med en engangssprøjte plaskede jeg så bare lige løs, med maling hist og her. Resultatet blev da vildt cool, hvis jeg selv skal sige det. Det vil jeg prøve igen......


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KLORINBLOMSTERJeg måtte lige prøve om det kunne lade sig gøre.....Så en dag, på en amerikansk blog, at man kunne købe klorinpenne. Det havde jeg naturligvis ikke tid til at vente på, bestille, bestille, betale, vente, vente og vente og mere vente.....
Så jeg tænkte, at man jo måtte kunne gøre det med en pensel og helt almindeligt klorin. Og ja, det kan man.
Det virker afgjort bedst på ren bomuld og det kræver lidt øvelse...
SUPER god ide, at afprøve det på et stykke stof først, så man ikke behøver at smide en t-shirt ud, som blev grim (jeg siger ikke hvem der var så dum, ikke at prøve teknikken af før hun tegnede løs på en t-shirt ??? Who can that be, -hmmmm)
Nå men bortset fra, at mit kamera ikke opførte sig helt almindeliget, da jeg skulle forevige projektet, så kig alligevel med, hvordan det blev.
Man kan jo med fordel øve sig i, at tegne gode motiver, inden man kaster sig ud i det. Det kunne jeg ikke vente på. Så jeg prøvede bare lige...Men det skal jeg helt klart prøve noget mere....
Husk at ligge et stykke plastik ind i blusen, så klorinen ikke går igennem og om på ryggen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar