mandag den 24. oktober 2011

USA - del 1

Hjemme fra en skøn og indholdsrig tur til USA. Det gør godt nok en forskel, at bo hos nogen der er stedkendte, for HOLD DA OP hvor har vi oplevet meget.


Vores værters dejlige hus i Fairfield.


Den første dag, blev vi vist rundt i byen. Vores værter bor 40 minutters kørsel uden for ATLANTA (ikke noget at regne for, i USA tilstande). Alle og jeg mener ALLE kører bil. Og store biler i forhold til danske tilstande.
Så jeg har kørt på 7-8 spors motorveje  i en kæmpe bil med automatgear, uden at blive særligt ophidset eller bange. Det siger en del. Jeg hader at køre i storbyer. Amerikanerne kører pænt i forhold til danskere. Alle har god tid.


Vores danske værters to biler, den store hvide og en Mercedes capriolet.
 Biler koster jo ingenting over THERE.


De første dage gik med shopping i et stort Outlet, de lokale KÆMPE supermarkeder, - f.eks WALLMART og så selvfølgelig spiste vi burgere og pomfritter med cola.

Det er næsten umuligt at få andet i det område vi var i. En subway var der i ny og næ, ellers er alt mad dyppet i olie. Skønt de første par dage, så begynder man at længes efter rugbrød eller groft brød, som også er umuligt at opstøve.

Hele familien på Diner. Man bliver sulten af alt det shopping.


Wall-mart - et kæmpe supermarked med lange gange. Her kan købes ALT. Mad, tøj, medicin, sportsudstyr og skydevåben, hvis man har hang til den slags.


Amerikanere er meget gæstfrie, grænsende til det der i danske termer ville kunne opfattes som anmasende (selvom det på ingen måder er deres hensigt). Vores venner i USA kender nogle velhavende amerikanere der ville være sammen med os. De inviterede os ud på deres forældres farm, for at skyde (Ja, -hvad ellers ?)
Frederik synes det var super sjovt. Vi andre kunne have nøjes med, at være der en time og ikke tre.Frederik med skydevåben og køretur i en lille truck, her sammen med "lille Frederik" og Hoerse i midten.


Atlanta og det der ligger lige under er også kaldet "Bibelbæltet". Alle er religiøse. Ikke noget med sex før ægteskab, ikke noget med at bande (så F-ordet er virkelig forbudt), unge drikker først, når de er over 21 år, der bedes bordbøn og så videre. Lidt af en kultur forskel og svært, ikke at komme til at sige bandeord.
De fleste er baptister. Ikke at jeg vidste særligt meget om det inden vi rejste. Men vi blev selvfølgelig også inviteret i kirke. INTERESSANT!!!
Det var en oplevelse der var som en blanding af en koncert i en stor biograf (med biografsæder, scene og det hele), blandet med et afsnit af Idol og tv-shop.
Jeg var da ganske underholdt, men havde svært ved at se det havde noget med kirke at gøre (i hvert fald i dansk forstand)
Jeg har dog lært at sige Halleluja, Praise the Lord og AMEN.

Efter at have været i kirke, gav det mening, at amerikanerne gerne ville være sammen med os, få os til at føle os velkomne og være givende. Det blev der talt meget om i kirken. Men for en dansker virkede det dog lidt modsætningsfyldt, da deres samfund har mange fattige, der knap nok kan klare dagen og vejen, de slår deres børn, hvilket vi så flere gange (chok), skydevåben er tilladt når du er over 21 år og så er det tilladt at skyde folk der kommer ind på din grund uden tilladelse. Ja, - så ikke noget med at vende bilen i fremmede menneskers indkørsel, når man har kørt galt. Deres samfund er også meget klasseopdelt stadigvæk.
Jeg tror det er nok for denne gang. Følg med og se flere billeder fra resten af vores ferie, i de kommende dage....


1 kommentar:

  1. At have private guider slår jo alt. Hvor må det have været fedt...eller nå ja det skriver du jo også at det var..glæder mig til del 2 :-)

    SvarSlet