fredag den 17. juni 2011

If you can dream it, you can do it...

Citat af Walt Disney. Husk på hans kæmpe filmstudio begyndte med en lille fjollet mus.Elsker det citat. Det gør ingen forskel, hvor og hvem du er. Alt er muligt. Nogle har måske bare flere udfordringer end andre, men måske skal man hellere betragte det som gratis lærdom, undervisning og oplevelser der er "good to know".

Vi får masser af ideer hver dag. Mange føres ikke ud i livet, andre afprøver vi, men det har ikke rigtig succes.
Walt Disney arbejdede på en helt særlig måde og hans arbejdsmetoder er idag samlet i en teori, der hedder Disneys kreativitetsteori.

1. DrømmerenI denne fase udvikles og udvælges ideerne. Det er en drømme- og brainstorming fase, hvor Alle muligheder vendes.

2. Realisten
I denne fase organiseres ideerne og det besluttes, hvordan de skal udføres. Der bliver taget stilling til, hvad der skal realiseres, hvordan, i hvilket omfang, hvornår, og af hvem.


3. Kritikeren
I denne fase vurderes alle de fremkomne forslag og ideer med kritiske øjne.Det er en god ide at markere 'synsvinkelskiftet' ved at flytte sig fysisk. Disney havde indrettet tre forskellige områder til formålet, men det er ikke nødvendigt. Det vigtigste er at adskille faserne og have bevidstheden med. Vi kan ikke udvikle ideer, kritisere og planlægge samtidig. http://design.emu.dk/artikler/0119-kreativitetsstrategier.html

Der findes mange gode sider på nettet, hvor man kan finde inspiration til at udvikle og komme videre med ideer og drømme... Den ovenover er bare et eksempel.

Dream on og tro på det....
God fredag til alle.

1 kommentar: