mandag den 13. juni 2011

Grevinde Danner må nøjes med et hul i skyggen.

Grevinde Danners gravplads er ikke noget særligt kongeligt syn, på trods af, at hun var gift med Frederik d. 7
Godt nok til venstre hånd, men alligevel. Så var hun ikke fin nok til at få plads i Roskilde Domkirke ved siden af hendes mand.
Hendes gravsted ligger i slotsparken ved Jægerspris slot.
Forargelsen i befolkningen var stor, da kongen giftede sig med hende. Hun var født udenfor ægteskab af en ugift tjenstepige. Ansat som skuespiller ved Det kongelige teaters balletskole og det var vist ikke lige kongeværdigt konepotientiale dengang....

Jeg var på tur til slottet igår. Dele af det har tidligere fungeret som socialpædagogisk seminarium, så jeg er uddannet pædagog i de her smukke, historiske omgivelser.


Slotspladsen

Den del af slottet som fungerer som museum


Bagsiden af slottet og tidligere Seminarium


Smukke omgivelser at studere i.
Grevinde Danner testamenterede Jægerspris Slot "til gavn for fattige og efterladte piger". Der er derfor en llille udstilling af det børnehjem der har eksisteret på slottet siden Grevinde Danner døde.
Der er i øvrigt stadig børnehave og børnehjem på Jægerspris Slot, samt andre sociale behandlingstilbud.


Det kan godt anbefales som hyggelig søndagstur. Slotsparken er en hyggelig lille gåtur, museet er småt men hyggeligt og en sjov historisk vandring i overskuelige mængder.
OG SÅ kan man købe de dejligste, KÆMPE is i nærheden. Og det er da ikke til at kimse af. Jeg var i hvert fald nem at overtale, til at købe en is der var langt større end hvad det dagligt anbefalede kalorieindtag ......pyt pyt
Vil du vide mere om Jægerspris slot, så følgSkønne hjemmelavede vafler, fra et ishus der har eksisteret siden 1913

Ingen kommentarer:

Send en kommentar